Anglicaanse Kerk Archieven Architectuur Bibliotheek Bibliothèque documentair erfgoed Evangelicals Evangelisch Evangelischen Grijze literatuur Handleiding kerkinventaris immaterieel erfgoed KADOC KU Leuven onroerend erfgoed Open Monumentendag PARCUM Protestanten Protestants publiekswerking

Hemelsbreed. Divers religieus erfgoed in Vlaanderen

Fase 3 van het project Hemelsbreed is aangebroken! Het onderzoeksrapport is vanaf vandaag beschikbaar. Hemelsbreed_20201118

In dit rapport worden de resultaten gepresenteerd van een integraal en particicipatief onderzoek naar het erfgoed van de anglicaanse, islamitische, israëlische, orthodoxe en protestants-evangelische eredienst. Het rapport eindigt met de eerste aanzetten voor het vervolg. Want dit rapport is geen eindstation, maar een fundamentele bouwsteen naar een goede zorg voor ons rijke en diverse religieuze erfgoed.