Anglicaanse Kerk Archieven documentair erfgoed Evangelisch Evangelischen immaterieel erfgoed KADOC KU Leuven onroerend erfgoed Open Monumentendag PARCUM Protestanten Vlaanderen

Virtueel inkijkje in Vlaamse gebedshuizen.

 

Welke rol speelt de opengeslagen Bijbel in het protestants-​evangelisch geloof? Wie is Saint George? Waarom zijn kerkelijke archieven interessant voor stamboomonderzoek?

 

Hemelsbreed

In het kader van het project Hemelsbreed, divers religieus erfgoed in Vlaanderen, hebben KADOC-KU Leuven en PARCUM zes filmpjes gemaakt  over het divers religieus erfgoed in Vlaanderen in al zijn facetten. Evadoc was actief betrokken bij de filmpjes over het protestants-evangelisch en anglicaans erfgoed.

Protestants-Evangelisch Erfgoed

Welke rol speelt de opengeslagen Bijbel in het protestants-​evangelisch geloof? Wat hebben een Bijbel uit 1637 en hedendaagse vertalingen op papier of digitaal met elkaar gemeen? Waarom zijn er zo veel Bijbelvertalingen? Ontdek het en maak virtueel kennis met het veelzijdige gebruik van de Bijbel in het decor van het Evangelisch Centrum in Deurne via ons YouTube-kanaal.

Anglicaans Erfgoed

Wie is Saint George? Waarom worden doopregisters bewaard? Waarom zijn kerkelijke archieven interessant voor stamboomonderzoek? Ontdek het en maak virtueel kennis met het anglicaans erfgoed in de Knokse Saint George’s Anglican Church via ons YouTube-kanaal.

En de andere filmpjes?

Nieuwsgierig geworden naar de overige filmpjes?
Een virtuele kennismaking met  joodse, orthodoxe, rooms-katholieke en islamitische gewoonten en objecten in Vlaanderen is mogelijk op de website van Hemelsbreed